Rit naar Noordkaap haalt €3000,00 op voor Reddingshonden
Pieter Janssen uit Zoutelande en Jesse Meliefste uit Westkapelle hebben 3000 euro opgehaald voor Reddingsorganisatie Zeeland, een organisatie die met honden op het water naar slachtoffers zoekt. De mannen reden op en neer naar de Noordkaap. 
Janssen en Meliefste deden mee aan 'Expeditie Noordkaap', een achtdaagse autotoertocht die de deelnemers naar de mooiste plekken in Scandinavië brengt, met als hoogtepunt een bezoek aan de Noordkaap zelf. Dit jaar deden er twintig teams mee aan het evenement. 
 
8.000 kilometer
De tocht begon in Lichtenvoorde (Gelderland) en eindigde op de Noordkaap, dat is zo'n 8.000 kilometer heen en terug. Onderweg waren er ook allerlei activiteiten, zoals een tocht met sneeuwscooters en een rit met sledehonden. 
Reddingsboot vaarklaar maken
De Reddingsorganisatie Zeeland is blij met het bedrag. Ze gebruiken het geld om een aangekochte reddingsboot vaarklaar te maken. De boot heeft onder andere nog een buitenboordmotor nodig.
 
Zeeuwse vrienden sponsoren Reddingsorganisatie Zeeland.
 
Een tocht over 8.000 kilometer naar de Noordkaap. Die uitdaging gaan Pieter Janssen uit Zoutelande en Jesse Meliefste uit Westkapelle vanaf morgen aan. Volgende week zondag zijn ze weer terug. Ze rijden voor een goed doel; Reddingsorganisatie Zeeland.
De laatste stickers worden geplakt en de banden zijn net vervangen. De twee Zeeuwse vrienden zijn er helemaal klaar voor. Een toerrit met de auto. De start is in Lichtenvoorde in Gelderland en eindigt op de Noordkaap. "We hebben er veel zin", zeggen beiden. "We hebben eerder in Engeland samen gereden, dus dat gaat goed komen. "Vertrouwen op een goede afloop hebben de mannen zeker. "Het is alleen nog niet duidelijk hoe we er precies moeten komen, want de route staat niet vast, die moeten we zelf uitzoeken," zegt Jesse.
Met de toertocht halen de vrienden tevens geld op voor het goede doel. "Daar hoefden we niet lang over na te denken", vertelt Pieter. "We hebben beiden wat met water en vonden Reddingsorganisatie Zeeland een mooie bestemming. Zij zoeken met speciaal opgeleide honden op water en kunnen het geld goed gebruiken voor een nieuwe buitenboordmotor."