Inzet Roompot, 6 oktober 2017

Op vrijdagmiddag 6 oktober heeft Reddingsorganisatie Zeeland haar diensten aangeboden aan de politie inzake de vermissing van een 50-jarige Duitse vrouw vanuit Oostkapelle. 
Aangezien de vermiste dame op de fiets vertrokken was en deze fiets nog niet was teruggevonden was er voor zowel politie als voor ons voor een gerichte zoekactie nog geen reëel zoekgebied af te bakenen. 
Twee uur later kwam via de politie op verzoek van de familie van de vermiste de vraag het natuurgebied Oranjezon te doorzoeken, aangezien de vermiste persoon daar vaak heen ging (al 20 jaar vast vakantieadres). 
Terwijl wij eea aan het voorbereiden waren kwam vanuit de politie het bericht dat inmiddels de fiets teruggevonden was en dat men nu direct overging tot opschaling naar een grootschalige zoekactie. ROZ werd gevraagd om hier aan deel te nemen en een duingebied direct zuidelijk van de stormvloedkering, aan de zeezijde te doorzoeken. 
Iets meer dan twee uur na dit gesprek waren wij met 10 personen en 8 honden ter plaatse.
Na ca. anderhalf uur in het gebied actief te zijn bracht de politie ons het bericht dat door brandweermannen een lichaam aangetroffen was in het water, aan de oever Oosterschelde/Noord-Beveland.
 
Voor deze zoekactie heeft de politie ook RWS, brandweer, politieheli met warmtebeeldcamera en duiker aan boord en 2 KNRM-rib’s ingezet, er stonden tevens 2 ambulances paraat.
ROZ dankt de politie voor de goede ontvangst en uitstekende begeleiding die wij hebben mogen ervaren.
Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Lichaam gevonden te Goes, 4 oktober 2017

In de zeer vroege uren van woensdag 4 oktober werd een van onze leden tijdens de ochtend-uitlaatronde ineens door zijn hond naar een stoffelijk overschot van een naar later bleek 83 jarige man verwezen. 
Nadat onze hondengeleider 112 gebeld had was de politie snel ter plaatse om forensisch onderzoek te doen en vervolgens de berging te leiden. 
 
Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Inzet Dinteloord, 30 augustus 2017

Op maandag 28 augustus heeft Reddingsorganisatie Zeeland haar diensten aangeboden aan de politie inzake de vermissing van een 54-jarige man vanuit Dinteloord. Sinds de vroege nachtelijke vrijdaguren (25 augustus) was hij niet meer gezien, na bezoek van een muziekfestival ter plaatse.
Ons aanbod werd in dank aanvaard en aangezien er voor de dinsdag inmiddels een zoekactie met een lijkenhond van de politie gepland stond werd ons gevraagd deze af te wachten. Aangezien de man hierbij niet werd aangetroffen, werd ROZ door de familie gevraagd de verdere omgeving te doorzoeken. Ook werd door hen via Facebook een zoekactie met familie en bekenden georganiseerd op de woensdagavond.
 
Woensdagochtend 30 augustus was ROZ met 5 personen en 5 honden ter plaatse. Gedurende de dag werden diverse door familie aangegeven plaatsen door ons onder de loep genomen, helaas zonder resultaat. Om 18 u maakten wij na een intensieve dag plaats voor de menselijke zoekactie, welke ook niet tot vinden leidde. 
 
Terwijl wij ons aan het oriënteren waren op verdere aanpak om op de zaterdag de draad weer op te pakken bereikte ons op vrijdagmiddag het trieste maar verlossende nieuws dat het stoffelijk overschot van de vermiste in het water aangetroffen was, in een nog niet met honden doorzocht gebied. 
 
Reddingsorganisatie Zeeland wenst familie en andere nabestaanden veel sterkte met dit verlies.